Prekybos centruose pirmieji lietuviški trumpavaisiai agurkai

Asociacijos narių ūkiuose pradėti skinti pirmieji lietuviški trumpavaisiai agurkai. Tiesa, šiais metais pirmasis agurkų derlius pasirodė visa savaite vėliau, nei praėjusiais metais. „Agurkų derlius šiais metais šiek tiek vėluoja dėl išaugusių energetinių kaštų bei saulės stokos, sodinome juos savaite vėliau“ – sako Lietuvos šiltnamių asociacijos narys, UAB „Agrošiltnamiai“ direktorius Paulius Andriejavas. Tikimąsi, kad lietuviškų agurkų sezonas šiais metais bus kiek ilgesnis nei praėjusiais metais ir tęsis bent iki lapkričio mėn., nepaisant to, kad šiltnamių sektorius dėl išaugusių elektros ir dujų kainų, patiria didžiulius nuostolius. Vien UAB „Agrošiltnamiai“ komplekse pastaruoju laikotarpiu buvo atleista apie 50 darbuotojų, o šildymo kaštai sudarė daugiau nei 1,5 mln. Eur.

„Kainų prekybininkams nedidinsime, nors kitų žemės ūkio ar pramonės produktų kainos didėjo“ – tvirtina Paulius Andriejavas.

Asociacijos pirmininkas Evaldas Masevičius ramina, kad lietuviškų agurkų trūkumo pirkėjai neturėtų pajausti, nepaisant to, kad dėl susidarusios situacijos Jungtinės Karalystės daržovių sektoriuje ir didesnių supirkimo kainų, dalis Lietuvoje užaugintų agurkų galėtų iškeliauti būtent ten.